czwartek, 24 marca 2016

Jajka Faszerowane Wędzoną Makrelą

Takich jajek jeszcze nie robiłam.
Pastę z makreli a i owszem ale żeby faszerować pastą jajka?!
Połączenie okazało się smaczne.
Na Wielkanocna śniadanie w sam raz.



Składniki:

5 jajek ugotowanych na twardo
1 mała wędzona makrela
1/2 cebuli
2 ogórki kiszone
szczypta pieprzu

Ja to robię tak:

Jajka obieramy i kroimy na pół. Wydrążamy żółtka.
Cebule i ogórka kroimy w drobną kostkę.
Makrelą obieramy ze skóry i ości i mieszamy
z żółtkiem, cebulą i ogórkiem.
Przyprawiamy pieprzem.
Tak przygotowanym farszem wypełniamy jajka.
I już, można pałaszować.
Smacznego.







.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz