Thermomisia próbuję gotować co tylko się da.
Krem z ogórka okazał się być wyjątkowo smaczny i w dodatku mało kaloryczny.
Poza ty to pierwszy wpis w tym roku, więc musi być coś ekstra.
70 g ryżu białego
1/2 cebuli
1 ogórek pokrojony na kawałki ok 400g
1/2 szklanki bulionu warzywnego
100 g śmietany18 %
4 łyżki koperku
700 ml wody
pieprz czarny
Ja to robię tak:
Ryż zmiksować na pył. Cebulę i ogórka drobno pokroić lub zblendować.
Przełożyć do garnka, wlać wodę ,bulion i ryż, gotować ok 12-15 minut .
Następnie dodać śmietanę, koperek i pieprz, gotować jeszcze ok 2-4 minuty.
Jeśli zupa będzie za mało kremowa można ją jeszcze zblendować.
Podawać z grzankami i serem pleśniowym.
;-)
OdpowiedzUsuń: )
OdpowiedzUsuń