wtorek, 8 grudnia 2015

Kurczak z Ogórkiem Kiszonym i Papryką

Cytrynowa Kuchnia dziś na obiad serwuje coś szybkiego i prostego.
Kurczak z ogórkiem kiszonym i ostrą papryką.
Dawno już nie robiłam tego dania na obiad a jest bardzo smaczne
i łatwe w przygotowaniu.
Sprawdźcie sami bo warto.


Składniki:
 
1 filet z kurczaka
1 mała cebula
1 średni ogórek kiszony
1 papryczka chili
1 łyżeczka mąki
½ szklanki wody
sól, pieprz, bazylia, olej do smażenia

Ja to robię tak:
 
Cebulę, ogórka i paprykę kroimy w paski, filet w kostkę- przyprawiamy. Na patelni rozgrzewamy olej wrzucamy filet, podsmażamy na złoty kolor. Dodajemy cebulę i mąkę, mieszamy. Podsmażamy około 2 minut i dolewamy wodę. Kurczaka dusimy około 15 minut aż zmięknie. Pod koniec dodajemy ogórka i paprykę, jeszcze chwile dusimy. Podajemy na ciepło z kaszą, ryżem lub tak jak u mnie 
z plackami z cukinii. 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz