sobota, 29 marca 2014

Dietetyczne Trufelki

Myślicie że to nie możliwe, a jednak. Długie poszukiwania i przemyślenia
przyniosły w końcu wymierny efekt. Trufle w wersji light są możliwe.
Ani grama tłuszczu czy cukru dacie wiarę?




Składniki

1 puszka czerwonej fasoli
100 g daktyli suszonych
100 g orzechów włoskich
50 g żurawiny suszonej
1 łyżka kakao
200 g otrębowych ciastek
6 łyżek likieru czekoladowego
1 pomarańcz skórka i sok

Ja to robi tak:
Daktyle, orzechy i żurawinę drobno posiekać. Fasolę odsączyć i przepłukać.
Ciastka drobno pokruszyć.
Fasolę zblendować dodać pokrojone bakalie i ciastka. Następnie dodać
kakao, likier oraz sok i skórkę z pomarańczy, dokładnie wymieszać na gładką,
gęstą masę.
Z tak przygotowanej masy formować kulki, które można obtoczyć
w wiórkach kokosowych lub kakao.
Wstawić do lodówki aby lekko stwardniały.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz